SELAMAT DATANG

Tuesday, March 15, 2011

SANTAI-SANTAI SEMPOI

assalamualaikum......

Lama dah saya x update entri...masa x mengizinkan saya untuk jengok blog nie selalu.....busy sangat dengan tugasan-tugasan....campur pulak dengan exam pertengahan sem.....itu x ditambah dengan aktiviti-aktiviti yang saya kena join......boleh dikatakan tiap-tiap minggu busy.....tapi itu semua x menghalang saya dan member-member meluangkan masa sama-sama. aktiviti kami kali nie lain sikit daripada aktiviti yang sebelum nie.....sebelum nie kami just luangkan masa dengan pi berjogging....jalan-jalan kat tepi tasik....pi pusat sukan...tapi kali nie x...kami ubah sikit bentuk aktiviti kami...nak tahu apa dia...nie ha.....


AKTIVITI: MEMANGGANG/MEMBAKAR AYAM.
TARIKH  : 11 MARCH 2011 (JUMAAT)
TEMPAT : DEKAT TEPI BLOK JE
MASA     :DALAM LINGKUNGAN PUKUL 2.30 PETANG
BAHAN-BAHAN : KAYU,ARANG,API,PENGIPAS, DAN BAHAN PALING PENTING IAITU AYAM SERTA BAHAN-BAHAN SAMPINGAN YANG LAIN.


aktiviti kami kali nie memang agak simple n sempoi.....serba-serbi ringkas.....ye la selalunya org buat BBQ kat tepi pantai lah..kat kawasan air terjun lah..tapi kami just kat tepi blok je.....senang dan mudah......hehehe
sebelum aktiviti dimula kan kami dah tentukan tugas masing-masing.....sampaikan ajk api pun wujud...ajk api nie tugas nya untuk menghidupkan api.....tak xtahu lah mana datangnya idea member-member saya nie...kelakar pun ada.....tapi ada juga halangan dan rintangan yang terpaksa kami tempuhi sepanjang melaksanakan  misi kami hari tu....antaranya ialah:

1) api x mau hidup..macam-macam  cara dh kami buat...tetap x boleh...tapi berkat kesabaran dan dengan izin ALLAH akhirnya kami berjaya juga hidupkan api tu.

2) tempat kami hidupkan api tu panas...cahaya matahari memancar......akhirnya kami tukar tempat...pi kat bawah pokok.....kena lah hidupkan api balik...hehehe...

3) hujan rintik-rintik....kelam kabut juga masa tu.....

walaupun macam-macam benda yang jadi..kami tetap happy....kami tetap berjaya melaksanakan aktiviti kami dengan jaya nya...hehehe....kalau boleh lepas nie nak buat lagi,,,tapi itu pun kalau ada masa lah.....ok..ini adalah hasil nya.....just letak gambar ayam je la...gambar orang yang panggang ayam x boleh letak sebab masing-masing dah comot masa tu.....:-)

nyum-nyum...sedapnya...teringat-ingat lagi bau dan rasa nya...hehehe
selepas berjaya dipanggang...hehehe

NOTA KAKI: TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TERLIBAT...:-)








2 comments:

  1. sodappp !
    -is following you-
    dottsaja.blogspot.com

    ReplyDelete